فرماندار سرایان: واکسن نزدن قابل توجیه نیست

ستاد کرونا و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان با قید فوریت 5 بهمن 1400 در محل سالن اجتماعات فرمانداری سرایان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر بهرامی نژاد؛ رئیس شبکه بهداشت و درمان با ارائه نمودار مقایسه‌ای علل مرگ کودکان 1 تا 59 ماه عنوان کرد: علت مرگ و میر کودکان در استان و شهرستان؛ سوانح و حوادث است و در مرحله بعد ناهنجاری‌های مادرزادی. خوشبختانه در سه سال گذشته در سرایان؛ شاخص مرگ و میر به دلیل سوانح و حوادث سیر نزولی داشته است و از 9 مورد فوت کودکان در سرایان؛ چهار مورد بر اثر حوادث قابل پیشگیری گزارش شده است. (حوادث ترافیکی یک مورد در سال 1400 / غرق شدگی یک مورد در سال 99 / انسداد تنفسی یک مورد در سال 98 /در معرض دود و آتش یک مورد در سال 98)

مدیر شبکه بهداشت و درمان پس از قرائت سناریوی فوت کودکان؛ نقاط حادثه‌خیز سرایان را اینگونه معرفی کرد: استخرهای ذخیره آب کشاورزی و سدهای غیر ایمن و وسایل بازی غیرایمن در محیط های روستایی بسیار خطرآفرین است. در این جلسه مقرر شد با نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطقی مانند مسیر رودخانه ها و ابلاغ نقاط حادثه خیز به بخشداری ها جهت پیگیری و رفع علت ایجاد حادثه و اعلام اخطار به صاحبان املاک دارای استخر جهت ایمن سازی محیط توسط جهاد کشاورزی اقدامات لازم صورت گیرد.

دکتر بهرامی نژاد با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کووید 19 در شهرستان تا 5 بهمن ماه اعلام کرد:تاکنون 2739 نفر به کرونا مبتلا شده اند و متاسفانه در روز چهارم بهمن ماه؛ 35 نفر بیمار کرونایی شناسایی شده اند. در حال حاضر تعداد بیماران فعال شهرستان 106 نفر، تعداد کل موارد مرگ و میر تا کنون 52 نفر و تعداد موارد در یک هفته اخیر 87 مورد بوده است.

مدیر بهداشت و درمان با اشاره به اینکه سویه اُمیکرون کرونا بشدت در حال انتشار است گفت: از خصوصیات این سویه قدرت انتشار زیاد و فرار از سیستم ایمنی است و علائم آن شبیه سرماخوردگی (تب، سردرد، گرفتگی بینی، گلودرد و آبریزش بینی) می باشد. وی افزود: دریافت سه نوبت واکسن کرونا؛ احتمال بستری شدن را 80 درصد کاهش می دهد. بی شک مبارزه با سویه اُمیکرون نیازمند توجه همزمان به واکسیناسیون کامل به همراه رعایت پروتکل های بهداشتی است.

در ادامه بعد از معرفی چالش‌های موجود در برنامه کنترل و مدیریت کرونا مواردی از قبیل: واکسیناسیون ناکافی، عدم رعایت پروتکل‌ها توسط درصد زیادی از مردم، عدم التزام لازم برخی از ادارات شهرستان به اجرای شرح وظایف و مقررات مربوط به مدیریت هوشمند بیماری کرونا در حوزه کارکنان و جامعه هدف مربوطه عنوان شد.

از 1270 کارمند سرایان، 26 نفر دوز اول واکسن و 80 درصد دوز سوم را دریافت نکرده اند.

طبق گزارش شبکه بهداشت و درمان:

واکسن زده نوبت اول بالای 12 سال: 83/7 درصد

واکسن زده نوبت دوم بالای 12 سال: 78/1 درصد

واکسن زده نوبت سوم بالای 18 سال: 20/4 درصد

می باشند.

دکتر بهرامی نژاد با ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در مدارس شهرستان گفت: از 28 دی ماه تا 4 بهمن ماه؛ تعداد موارد مثبت کرونا در کارکنان مدارس 10 نفر و تعداد دانش‌آموزان 28 نفر بوده است. ما کلیه نواقص بهداشتی و موارد عدم رعایت پروتکل های بهداشتی را کتباً به مدیریت آموزش و پرورش اعلام می کنیم.

مهندس رسولی مقدم؛ فرماندار سرایان پس از بررسی و جمع بندی گزارشات شبکه بهداشت و آموزش و پرورش عنوان کرد: مطابق آمار ارائه شده؛ در حال حاضر درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در جمعیت بالای 12 سال در سرایان 80 درصد است که به نسبت شهرستان های همجوار؛ در سطح پایینی قرار دارد و این شایسته سرایان و سرایانی نیست. پس از بررسی ها و تحقیقات علمی دنیا؛ این واکسن نزدن قابل توجیه نیست. رفع نواقص مختصر مدارس در دستور کار قرار گیرد و تجمعاتی که سبب انتقال سویه اُمیکرون می شود، کنترل گردد.

فرماندار شهرستان غربالگری دانش آموزان دارای علائم تنفسی، رعایت تهویه مناسب در مدارس و دستیابی به پوشش واکسیناسیون صددرصدی دانش آموزان را جهت کنترل بیماری کرونا ضروری اعلام نمود.

1400/11/06