سمت رابط حراست

 

نام و نام خانوادگی:  محمد تقی ارغا

 

 

مدرک:کارشناس حسابداری

 

 

تلفن داخلی: 9522

 

 

مستقیم: 05631629522

 

 

دورنگار : 05632899004

ایمیل:

 

 

« اللهم احرسنی بحراستک و احفظنی بحفظک »

 

تعریف حراست: حراست در لغت به معنای پاسداری و مراقبت کردن می باشد . از لحاظ عرف اداری حراست به نهادی گفته می شود که در قلب تشکیلات یک سازمان وجود داشته و وظیفه خطیر مراقبت از سلامت اجزای ریز و درشت آن تشکیلات را دربرابر انواع و اقسام انحراف های موجود به عهده دارد .

گزیده‌ی از فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با جایگاه حراست

 

 
 

 

 باید با مردم مرتبط باشید، اطلاعات مردم برای شما ناگزیر است. شما با همه سرویس های اطلاعاتی دنیا که بعضی‌شان تجهیزات خیلی پیشرفته دارند فرق دارید. رابطه خود را با مردم محکم کنید. کاری کنید که مردم با شما قربه الی ا... همکاری کنند.

  « مهمترین وظیفه مسئولان خدمت به مردم است زیرا فلسفه وجودی حکومت در اسلام، انجام امور مردم و خدمت رسانی به مردم است. عشق ورزی و محبت واقعی به مردم و رفتار همراه با لطف و محبت با آنان از وظایف اصلی مسئولان نظام اسلامی است و مسئولان در برخورد با لغزشهای احتمالی مردم باید همراه با عفو و گذشت برخورد نمایند. چشم‌پوشی از خطاهای قابل اغماض مردم را متفاوت از برخورد با قانون شکنان و گروه‌ها و باندهای خاص منفعت جو و قدرت‌طلب بدانید، منفعت عامه مردم بر منفعت گروه‌های خاص مقدم است و اغماض از خطاها و سودجویی‌های این گروه‌ها و باندها ظلم و بی عدالتی است».

  حراست موضعی است که قرار گرفتن در آن مسئولیتی خطیر را متوجه هر فرد می‌کند چرا که می‌بایست آنچنان قوی و قدرتمند عمل کند که خود در مسیر تهمت و اتهام قرار نگیرد و از پذیرفتن رنگها مبرا باشد و بتواند در جامعه‌ای که دشمنان عادت به شیطنت و فریب دارند از ولایت و اصول دینی اسلام و انقلاب و فرزندان آن دفاع کند و طوری عمل کند که مأمن همه اقشار شاغل در دانشگاه باشد. لذا عمل به احکام و موازین شرعی و اسلامی در تمام امور و ترویج فرهنگ مسئولیت‌پذیری و قانونگرایی و رعایت اصول اساسی اسلام یعنی تکریم ارباب رجوع و حفظ آبرو و اسرار بسیار تلاش نموده و با اخلاص عمل کند.

 
 

گفتار بزرگان

  • آن که تو را هشدار داد چون کسی است که تو را مژده داد. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • سخن در بند توست، تا آن را نگفته باشی، و چون گفتی تو در بند آنی، پس زبانت را نگهدار چنانکه طلا و نقره خود را نگه می داری، زیرا چه بسا سخنی که نعمتی را طرد کند یا نعمتی را جلب کند. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • ای بسا کلمه ای که از تو نعمتی را بگیرد و ای بسا لفظی که خونی را بریزد. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • نشانه انسان عاقل این است که هر چه می داند نگوید. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • بسا سخنی که از حمله مسلحانه کارگرتر است. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • آن خاموشی که برای تو سلامت باشد بهتر است از گفتاری که به دنبالش برای تو ملامت داشته باشد. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • شیعیان ما کم گوی و گزیده گویند. حضرت امام صادق (علیه السلام)
  • در اداره حکومت تنها شناخت و پذیرفتن آن کافی نیست بلکه باید اسرار را از دسترس دشمن و افراد غیر مجاز خودی محفوظ نگهدارد. حضرت امام صادق (علیه السلام)
  • آنچه نمی دانی مگو، بلکه همه آنچه را می دانی نیز مگو، زیرا خداوند بزرگ بر اعضای بدنت چیزهایی را واجب کرده که از آنها در روز قیامت بر تو حجت آورد. حضرت امام علی (علیه السلام)
  • به مجرد احراز خطا و اشتباه از آن برگردید و اقرار به خطا کنید که آن کمال انسانی است. حضرت امام خمینی (ره)
  • کوچکترین کوتاهی در مراعات اصول امنیتی گناه بزرگ شناخته می شود. حضرت امام خمینی (ره)
  • یک دستورالعمل سخت و محکم ابلاغ شود که هیچ کس حق ندارد از طریق این وسایل مطلب دارای طبقه بندی را منتقل نماید. مقام معظم رهبری
  • حکیمی به فرزندش گفت دو چیز را از من بگیر، اینکه بدون فکر(اندیشیدن) مگوی و بدون تعبیر کاری نکن. شیخ بهایی

 

توصیه های ضروری حراستی

حفاظت از سلامت  در راستای حفظ اصول وارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی به عهده حراست می‌باشد چرا که هر سازمانی جهت نیل به اهداف خود به سلامت درونی نیاز دارد. از آنجا که سلامت هر سازمان و افراد آن همواره در معرض آلودگی ها و تهدیدهای درونی و نفوذی است برای حفظ سلامت و پیشگیری از آلودگی ها نیازمند سیستمی هستیم که با دقت زیاد از نفوذ آفت ها جلوگیری کند و با تشخیص و شناخت آفت های درونی زمینه های علاج به موقع و سلامت سازمان را فراهم سازد. بنابراین حضور حراست در عرصه های مختلف همواره در جهت دستیابی به دو هدف عمده، یکی حفظ و ارتقاء توان حفاظتی و امنیتی به منظور پیش برد اهداف و دوم انجام اقدام های موثر جهت حفاظت همه جانبه منابع انسانی و مالی می‌باشد.

حراست به عنوان چشم بیدار در سازمان، با توجه به اشراف اطلاعاتی که به مجموعه دارد می تواند مشاور خوبی  محسوب شود. البته بسیار روشن است که مسئولین حراست زمانی می توانند در این خصوص موفق باشند که از علم،  تخصص، درایت و روشن بینی خوبی برخوردار باشند. در همین راستا وظیفه نیروی انسانی رسیدن به اهداف سازمان ولی وظیفه حراست حفظ سلامت نیروی انسانی است.


توصیه های حفاظتی و فرهنگی

 

 محل کار هر کارمند در اداره ، خانه دوم او محسوب می شود. در این خانه باید همدلی، صفا، صمیمیت، یاری به یکدیگر جاری باشد و از همه مهمتر، امنیت جایگاه بسیار مهمی داشته باشد. چرا که کسـب موفقیت بدون وجود امنیت عملی نیست. لذا بر ماست برای رسیدن به چنین محیط پویا و با نشاطی تلاش کنیم.

 

روش های مقابله با مشکلات:

        تنها خداوند قوی است. به جای اینکه به دامن انسانی ضعیف پناهنده شوید به خدا پناه برید. هیچ کس آنقدر محرم اسرار نیست که تمامی رازها  و مشکلات شما را بداند. چه بسا از درد دل های شما سوء استفاده نیز بکند. تنها محرم اسرار خداوند است     .

       حراست و خانواده مطمئن‌ترین دوست و پشتوانه شماست. در دوراهی‌ها از حراست و خانواده حتماً کمک بگیرید، آنها منتظر عملکرد شما هستند و از پیروزی شما خوشنود می شوند.

        حراست متعلق به شماست. هدف آن حفظ امنیت و سلامت روحی و روانی است. مشکلات خود را در زمینه های امنیتی با این مدیریت در میان بگذارید تا با استفاده از تجربیات موجود برای رسیدن به هدف یاری شوید.

        حراست  به دور از هرگونه سیاست بازی با محور قرار دادن اصول مسلم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، خیر و مصلحت شما را می خواهد و با هر عاملی که به این مهم آسیب برساند برخورد خواهد نمود.

        فراموش نکنید در عین حال که بایستی انسانی چند بعدی باشید اولویت اصلی با انجام وظیفه است، پس یاد بگیرید با زمان بندی ازکارهای روزانه خود عقب نمانید.

        در مشکلات خود از مشاوره با مراکز ذی صلاح نترسید، از معتمدین خود در مورد کارها و برنامه های کاری خود مشاوره بخواهید.

        به خاطر داشته باشید هیچ گاه برای جبران عقب ماندگی ها دیر نیست. مهم این است که شما تصمیم لازم برای جبران اشتباه را بگیرید.

       برای مصون بودن از شرارت و مزاحمت و جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی مسئولین را در جریان مزاحمت ها و حتی تهدیدهای تلفنی قرار دهید.

      اگر از برنامه ها و میهمانی های خصوصی فیلم یا عکس تهیه می شود، به گونه ای حاضر شوید که در صورت هر گونه اتفاق احساس پشیمانی نکنید.

        مراقب باشید قرار دادن اطلاعات خاص علمی، شخصی و خانوادگی روی کامپیوتر متصل به اینترنت پذیرش انتشار آن اطلاعات در سطح وسیع می باشد.

        آنچه شما را در رسیدن به هدف یاری می کند تنها تکیه بر استعدادها نیست بلکه عامل اصلی موفقیت، پشتکار و اراده قوی در مقابله با بروز هر گونه مشکل و اتخاذ تصمیمات درست است.

        نسبت به تماسهای تلفنی مشکوک و تخلیه تلفنی حساسیتهای لازم را داشته و مراقب باشید.

توصیه های حفاظتی در خصوص تخلیه تلفنی :

هوشیار باشید :

-         از دادن شماره تلفن های غیرعمومی به افراد ناشناس خود داری کنید.

-         هرگونه اطلاعات درون سازمانی که دانستن آن برای عموم جایز نیست، نباید فاش شود.

-          برخی اوقات تماس گیرنده، اتفاق مد نظر را به صورتی که مخاطب تحریک شده و اطلاعات بیشتری بدهد تعریف می نماید.

-         صرف این که طرف تماس به شما یک شماره داد، دلیل صحت او نیست بلکه باید شماره را بررسی نمایید.

-         دادن اطلاعات به تماس گیرنده را به تماس تلفنی خودتان موکول کنید که ضمن اخذ شماره تلفن و چک کردن آن برقرار خواهید کرد.

-          آن خاموشی که برای تو سلامت باشد، بهتر از گفتاری است که به دنبالش برایت ملامت باشد.

 

زنگ تلفن همیشه زنگ خبر نیست،  بلکه گاهی زنگ خطر است.

 

اساس تخلیه تلفنی بر غفلت و فریب است، مواظب غفلت خود و فریبکاری دشمن باشید.

 

برخی روش هایی که از آنها در تماس با افراد بهره برداری می شود.

 

-          تماس گیرنده خود را با هویت فردی دیگر از مراکز مختلف معرفی می نماید.

-         خواستار اطلاعات از مخاطب پیرامون افراد و پروژه های مورد نظر می گردد.

-         مشخصات و شماره تماس افراد مختلف  مرتبط با موضوع را خواستار می گردد.

-         مشخصات و شماره تماس افراد مرتبط را درخواست می نماید.

-         مشخصات پروژه های مرتبط و افراد فعال در آن را درخواست می نماید.

فرد تماس گیرنده، نامه ای رسمی و جعلی به امضای مقامی مسوول می فرستد و خواستار ارسال اطلاعات خاص می شود.